برگزاری سومین جلسه کمیته تخصصی تغییر اقلیم منابع طبیعی و آبخیزداری
سومین جلسه کمیته تخصصی تغییر اقلیم منابع طبیعی و آبخیزداری پیش از ظهر امروز دوشنبه دوم مهرماه با حضور نمایندگانی از موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان امور عشایر ایران و کارشنان دفاتر فنی مرتبط و مسولین و دست اندرکاران مرکز مدیریت جامع آبخیز با موضوع تبیین سیاست ها و برنامه های سازگاری و کاهش آسیب پذیری بخش های تخصصی در محل سازمان منابع طبیعی برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر رضوی معاون مرکز مدیریت جامع آبخیز سازمان منابع طبیعی در این نشست به مهمترین تاثیر تغییرات اقلیمی بر روی شاخص ها و متغیر هایی که با موضوع منابع طبیعی مرتبط است اشاره کرد و افزود: تغییرات اقلیمی باعث کاهش تولید در بوم سازگان طبیعی شده و زایش و زادآوری در عرصه های طبیعی را با چالش مواجه می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد 6 کمیته تخصصی شامل: تغییرات اقلیم منابع طبیعی، تغییر اقلیم آب و خاک، زراعت، شیلات و آبزیان، باغبانی و کمیته تخصصی تولیدات دامی اشاره کرد و گفت: مسئولیت کمیته تخصصی تغییر اقلیم در منابع طبیعی و آبخیزداری به مرکز مدیریت بین المللی مدیریت جامع آبخیز محول شده و انتظار است که بخش های فنی و مرتبط سازمان، تجربیات تخصصی خود را در اختیار این مرکز قرار دهند.
**تغییر کاربری اراضی از موضوعات اصلی سنجش تخریب منابع طبیعی
در ادامه جلسه دکتر وحید جعفریان دیگر معاون مرکز بین المللی مدیریت جامع آبخیز، تغییر کاربری اراضی را یکی از موضوعات اصلی سنجش تخریب برشمرد و افزود: تحلیلی که از سوی ما از تخریب سرزمین وجود دارد باید با ماهیت تحلیل های مجامع جهانی منطبق باشد و تهیه سند پایداری و سازگاری باید به شکلی تنظیم شود که در نهایت مورد قبول مراجع قانون گذاری و الزام آور باشد.
چعفریان با بیان اینکه سند سازگاری منابع طبیعی نباید بخشی تهیه شود، گفت: برای تهیه و تدوین سند سازگاری دستور العمل کنوانسیون تغیییر اقلیم وجود دارد و انتظار بر این است که سازمان حفاظت محیط زیست نیز چارچوب های نظری تدوین این سند را به ما ارائه نماید.
وحید جعفریان از برگزاری جلسه مشترک اعضای کمیته تخصصی تغییر اقلیم منابع طبیعی با مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در آینده ای نزدیک خبر داد و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع در خصوص اجرایی شدن سند و بازنگری در شرح خدمات با در نظر داشتن موارد سازگاری با منابع طبیعی را امری ضروری دانست.
**توجه جدی سازمان به دو موضوع راهبردی
در این جلسه محسن عبدالحسینی کارشناس ارشد دفتر بیابان زدایی گفت: سازمان منابع طبیعی در موضوع تغییر اقلیم باید به دو موضوع؛ تدوین راهبرد برای تغییرات اقلیمی و میزان جذب انتشار گازهای گلخانه ای توجه جدی داشته باشد.
وی افزود: تخریب سرزمین و تخریب اراضی کشاورزی و منابع طبیعی مهمترین عامل انتشار گازهای گلخانه ای است.
**منابع طبیعی و بخش کشاورزی آسیب پذیر ترین بخش در برابر تغییرات اقلیمی
در ادامه این نشست خانم دکتر سرابیان نماینده دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی گفت: منابع طبیعی و بخش کشاورزی آسیب پذیر ترین بخش ها در برابر تغییرات اقلیمی است و وزارت جهاد کشاورزی با تشکیل یک کمیته سازمانی زمینه حضور تمامی معاونت ها را در آن فراهم کرده است.
وی افزود: ما باید بر اساس کنوانسیون تغییرات آب و هوا گزارشات سازگاری و کاهش انتشارات گازهای گلخانه ای را به این کمیته اطلاع رسانی کنیم.
**ارزیابی اشکال مختلف منابع طبیعی در انتشار گازهای گلخانه ای
همچنین در سومین جلسه کمیته تخصصی تغییر اقلیم منابع طبیعی و آبخیزداری خانم دکتر رضوی زاده نماینده موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع از طریق پاورپوینت به ارزیابی نقش اشکال مختلف منابع طبیعی در انتشار گازهای گلخانه ای پرداخت و افزود: جنگل تراشی، آتش سوزی جنگل ها، تغییر کاربری، توسعه معادن، توسعه مناطق روستایی، خشکیدگی دریاچه ها و تالاب ها مصداق های تغییرات اقلیمی و پیامد آن انتشار گازهای گلخانه ای است.
***
بر اساس این گزارش، در این نشست همچنین حسین بدری پور نماینده شورای عالی جنگل، مهدی شفقتی نماینده دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری، اکبری نماینده دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک و مسئول گروه زمین لغزش، مهدی کمالی نماینده دفتر امور مراتع و هادی شفیعی از دفتر روابط عمومی در سخنانی به عوامل گوناگون تخریب سرزمین و چالش های تغییرات اقلیمی در کشور و پروتکل هایی که در سطح جهانی با موضوع تغییرات اقلیم برگزار شده اشاره کردند.
ارسال به دوست