دیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان:
در اراضی ملی اکالیپتوس نمی کاریم

تاریخ انتشار : 1402/12/23 - ساعت انتشار: ٠٩:٥٧ - گروه خبری : اخبار استان

جیرفت- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: در اراضی ملی به دنبال کاشت گونه‌های بومی منطقه همچون کهور، گز روغنی، بادام و بنه هستیم و به هیچ وجه اکالیپتوس نمی‌کاریم.

قاسم رحیمی‌نیا روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برخی مخالفت ها با کاشت اکالیپتوس اظهار کرد: این گونه فقط با هدف استفاده از چوب آن در زمین های زراعی یا اطراف باغ های اشخاص کاشته می شود لذا در زمین های ملی و جنگلی کاشته نمی شود چون گونه ای غیر بومی است و با توجه به اینکه میزان مصرف آب بیشتری نسبت به دیگر گونه های بومی دارد احتمال ایجاد محدودیت در رشد دیگر گونه های بومی در رقابت با آنها نیز می رود.

وی با تاکید بر اینکه از اکالیپتوس به عنوان گونه ای زراعی و باغی بهره می گیریم افزود: اکالیپتوس گونه جنگلی بومی منطقه نیست و ما نیز در کاشت درختان تنوع ژنتیکی منطقه را مدنظر قرار می دهیم.

رحیمی نیا همچنین یادآور شد: طرح کاشت یک میلیارد درخت دارای یک سند پشتیبان است و خود سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آن تهیه کرده که نمی توان هر درختی را کاشت؛ همچنین رییس کمیته علمی و فنی که تصمیم های لازم را می گیرد رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی است.

مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان: در اراضی ملی اکالیپتوس نمی‌کاریم
رحیمی نیا(سمت چپ)

وی با بیان اینکه اکالیپتوس جزو گونه‌های با رشد سریع است که برای تجارت چوب مناسب است و مرغوبیت بالایی هم دارد افزود: مخالفان کاشت گونه اکالیپتوس باید گونه جایگزینی معرفی کنند که خصوصیات مناسب را داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با اشاره به اینکه اکالیپتوس قدرت سازگاری بسیار بالایی با مناطق مختلف دارد گفت: این درخت حدود سه سال و در نهایت چهار یا پنج سال به ثمر می رسد و از نظر اقتصادی هم بسیار نتیجه داده است.
وی اضافه کرد: امسال حدود ۵۴۳ هکتار زراعت چوب انجام دادیم و ۱۱۳ نفر به این کار مشغول شدند.
رحیمی نیا اظهار کرد: با توجه به طرح تنفس جنگل های شمال نیاز به چوب داریم تا چوب از دیگر کشورها وارد نکنیم و همزمان اشتغالزایی نیز ایجاد شود.
وی بیان کرد: کاشت اکالیپتوس کود و سم نیاز ندارد، مصرف آب آن از نخل کمتر است و برخلاف شایعات ریشه‌های آن به آب های زیرزمینی نمی رسد.
رحیمی نیا افزود: کاشت این گونه اطراف مزرعه ایجاد سایه می کند، با جلوگیری از بادهای سوزان از تبخیر و تعرق مزرعه می کاهد و باعث کاهش مصرف آب می شود.
وی گفت: علاوه بر چوب از برگ و گل آن برای مصارف دارویی و تولید عسل استفاده می شود.

مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان: در اراضی ملی اکالیپتوس نمی‌کاریم

وی با اشاره به کاشت کهور به عنوان یکی از گونه‌های بومی در اراضی ملی جنوب کرمان اظهار کرد: کهور به تغذیه سفره‌های زیرزمینی کمک می کند و با ایجاد نیتروژن هم موجب تثبیت نیتروژن خاک و حاصلخیزی آن می شود.
رحیمی نیا تاکید کرد: این گونه در مقابل سیل مقاوم است، اما چون برگ آن برای دام خوش خوراک است، برخی دامداران شاخ و برگ آن را می زنند که باعث ضعیف شدن و آسیب پذیری درخت به ویژه در برابر آفات می شود که از آنها می خواهیم این کار را نکنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان یادآور شد: برخی گونه‌های منطقه همچون کُنار در کم آبی ها دچار آفت شده است.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




access deny [35]